maanantai 3. lokakuuta 2011

Ekat omatekemät kestovaippani

Ihka ekat omatekemät kestovaippani

Taskuvaippa käytössä
Mummut ja nettinöttönen ja pesulappuj
Viikonlopun kestovaippakurssi oli onnistunut ja antoisa. Opin monta niksiä, kuinka valmistetaan toimiva ja pitävä vaippa ja innostus kestovaippojen ompeluun vaan kasvoi!

Kahden päivän aikana sain valmiiksi neljä vaippaa, joten ei tässä ihan tuntipalkoille pääse :)

Yläkuvan vaippamallit ylhäältä oikealle ja alaspäin ovat: sisätäyttövaippa (Elsamaijan ohjeella reilu L-koko), Henni Mustakorven suunnittelemasta sienet ja siilit -kuosista valmistettu sisätäyttövaippa (L-koko), Oogabooga pul-kuosinen taskuvaippa (sisäpinta mikrofleeceä), joka lähtikin suoraan 2 v. kummipojan käyttöön. Alhaalla oikealla vastasyntyneen röyhelöllinen sisävaippa (Mummut NB-koko) flanellista. Kaikissa imuina joko bambufleeceä, hamppufleeceä, bambujoustofroteeta tai tenceljoustofroteeta.

Tänään jatkoin vaippaompelua oppien mukaan kotona. Alimmassa kuvassa punainen raitavelour-kuosinen sisävaippa (imut bambufleeceä) on tehty nettinöttösen kaavalla (koko NB) ja sienet ja siilit -joustofroteinen sisätäyttövaippa (imut hamppufleeceä) on tehty Mummut -kaavalla (koko S). Jämistä surauttelin saumurilla pesulappuja pinon.

Kaavat löytyvät osoitteesta www.kestovaippainfo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti